نخستین جلسه کمیته رهبری پروژه مدیریت سیستم زمینداری در افغانستان برگزار شد
نخستین جلسه کمیته رهبری پروژه مدیریت سیستم زمینداری در افغانستان (ALASP) تحت رهبری محترم محمد جواد پیکار و شمولیت نمایندهگان وزارتهای مالیه، انرژی و آب، زراعت آبیاری و مالداری، ادارههای ملی حفاظت محیط زیست، احصائیه مرکزی، ارگانهای محلی، شاروالی کابل، پوهنتون پولی تخنیک کابل و انجمن سرویران افغانستان برگزار گردید.
در آغاز جلسه رهبری؛ سرپرست وزارت شهرسازی و اراضی با تشریح مفصل تاریخ نظام زمینداری در افغانستان یادآور شد که بر اساس حکم مقام عالی ریاست جمهوری اسلامی افغانستان، کمیته رهبری با شمولیت ۹ نهاد حکومتی و اکادمیک برای تطبیق بهتر و تقویت هماهنگی در تطبیق پروژه مدیریت سیستم زمینداری در افغانستان (ALASP) تشکیل جلسه میدهد.
محترم محمد جواد پیکار گفت، این وزارت در روشنایی رهنمود جلالتمآب رئیس جمهوری کشور، با مطالعۀ مودلهای زمینداری در جهان، برنامه انکشافی نهادی نظام زمینداری در افغانستان (IDPL) را ترتیب کرد که پروژه مدیریت سیستم زمینداری در افغانستان با تعهد مالی ۳۵ میلیون دالری بانک جهانی و همکاریهای تخنیکی اداره نقشه و کدستر (TKGM) و اداره همکاریهای انکشافی (TIKA) کشور دوست ترکیه، از بخشهای اساسی آن میباشد.
سرپرست وزارت شهرسازی و اراضی تصریح نمود که پروژه مدیریت سیستم زمینداری در نخست در کابل و هرات تطبیق میشود، آنچه که زیربنای مستحکم در نظام زمینداری در کشور را اساس میگذارد.
متعاقباً محترم (Sedat BAKICI) مشاور ارشد تخنیکی وزارت شهرسازی و اراضی در بارۀ ماهیت، چگونگی تطبیق، اهداف، نقش نهادهای دخیل و دورنمای برنامه انکشاف نهادی نظام زمینداری در افغانستان و پروژه مدیریت سیستم زمینداری را با ارایۀ یک پریزنتیشن تشریح نمود.
موصوف گفت، با تطبیق این برنامه برای نخستین بار با استفاده از تکنالوژی معاصر، علاوه بر عصری سازی نظام زمینداری از طریق خدمات ثبت زمین و ملکیتها؛ بنیاد مصئونیت کامل املاک، صدور قباله به ضمانت دولت و پرداخت و دریافت مالیه املاک گذاشته میشود.
سپس اعضای کمیته رهبری پروژه مدیریت سیستم زمینداری، با استقبال و اعلام همکاری در تطبیق این پروژه، پیشنهادات خویش را ابراز داشتند.
متعاقباً محترم محمد جواد پیکار یادآور شد که برای تطبیق مشترک این برنامه، پیش نویس تفاهمنامه نیز ترتیب شده و بعد از امضای آن، کار عملی آغاز میشود.
سرپرست وزارت شهرسازی و اراضی در پایان ضمن تاکید بر دوام جلسات کمیته رهبری به صورت دوامدار، اذعان داشت که با تطبیق برنامه انکشاف نهادی نظام زمینداری در افغانستان (IDPL) و پروژه مدیریت سیستم زمینداری در افغانستان، مشکلات یک قرن اخیر در عرصه زمینداری حل میشود و علاوتاً نقشه راه ایجاد خواهد شد.